Daljinsko upravljanje dizalicom s primjenom za razne industrije

Daljinsko upravljanje dizalicom omogućuje prijenos velikih težina dok ste na sigurnoj udaljenosti. Kontrola izvedena može biti s visećom tipkovnicom koja naredbu prima putem kabela ili preko radijskog upravljanja. Upravljanje dizalicama iz kabine želite nadomjestiti upravljanjem s tla zbog veće prozirnosti. Daljinsko upravljanje dizalicom s visećom tastaturom na mosnoj dizalici se često kvari zbog sudara s napravama u proizvodnji.

 

Daljinsko upravljanje dizalicom je praktično i pruža bolju, nepristraniju metodu kontrole dizalica. Za građevinske projekte koji ovise od sigurnosti, učinkovitosti i modernosti odnosno naprednosti, daljinsko upravljanje dizalicom je prijenosna i učinkovita profesionalna opcija.

 

Osim što je daljinska kontrola profesionalna i uvijek se oslanja i osigurava sigurnost, brzinu i novinu, daljinsko upravljanje dizalicom je uspješno u svom radu što se dometa tiče dopuštajući veliku razinu fleksibilnosti prilikom upotrebe i potrebe za kontrolom određene dizalice iz objektivnijeg polja gledanja.

 

Čak i stariji modeli dizalica sada su podložni modernizaciji, koja transformira i pojednostavljuje način na koji su se građevinski radovi obavljali u prošlosti, bez prevelike objektivnosti, kontrole, vidokruga koji bi mogao olakšati korištenje dizalice tada bez funkcije na daljinsko upravljanje, a sada se obavljaju bez problema u sadašnjosti, zahvaljujući trenutnoj pogodnosti daljinskog upravljanja dizalicom. Daljinsko upravljanje dizalicom nudi jamstvo učinkovitosti uz rad bez stresa.

Daljinsko upravljanje dizalicom daljinski upravljači na na bijeloj pozadini

Daljinsko upravljanje dizalicom je logičan i siguran izbor

 

Dizalica na daljinsko upravljanje ima širok raspon, uspješno se primjenjuje zahvaljujući najnovijoj korištenoj tehnologiji. Na dizalici mogu postojati dvije dizalice gdje se može izabrati koju će se kada koristiti. Dizalica na daljinsko upravljanje ima opciju na ekranu za prikaz trenutnog opterećenja na kuki kako bismo znali kada smo na gornjoj granici opterećenja.

No korištenje Dizalica na daljinsko upravljanje osigurava da će posao za koji je namijenjen uvijek biti uspješno obavljen, bez obzira na lokaciju ili udaljenost koja je prekoračena.

Fleksibilnost dizalice na daljinskim upravljanjem u pogledu lokacije i jamstva sigurnog i pouzdanog upravljanja.

Upravljački uređaj dizalice na daljinskim upravljanjem nalazi se u čvrstom kućištu zaštićenom od vibracija, ima dugotrajne baterije i opciju za brzo punjenje istih.

Ručke za kontrolu mogu biti žičani privjesak, bežični daljinski upravljač ili radijski upravljač, itd. Može se koristiti za upravljanje električnom dizalicom, kolicima, otvorenim dizalicom itd. na mostnoj dizalici ili portalnoj dizalici. Žičani privjesak obično ima nazivni napon ispod 500 V, nazivnu struju ispod 15 A, što može raditi na kiši i snijegu, u prašnjavom okruženju.

Ručke bežičnog daljinskog upravljača razlikuju se po veličini. To može biti ručka ili upravljačka ploča s joystickom (Ova vrsta je za velike dizalice).

 

 

  Upravljanje dizalicom za precizan prijenos teškog tereta 8-12t

 

Upravljanje dizalicom na kabelu predstavlja rizik da će se netko udariti u kontrolni tabli.

 

Radijsko upravljanje za upravljanje dizalicama i strojevima je racionalno rješenje:

pri upravljanju dizalicama s dva vitla (tandem vitlova) ili dva dizala (tandem dizala),

* upravljanje dizalicama iz kabine želite nadomjestiti upravljanjem s tla,

* viseća komanda na mosnoj dizalici se često kvari zbog sudara s napravama u proizvodnji,

* kada operator dizalica mora izbjeći teret i upravljati dizalicom iz sigurne udaljenosti.

Opterećenje prikazano na zaslonu pomoću dvosmjerne komunikacije, omogućuje upravljanje više od jedne dizalice/uređaja za dizanje, npr. u tandemu, te moguća kontrola dodatnih funkcija.

Jedinica odašiljača obično je najkritičnija točka daljinskog upravljača dizalicom, što i može biti oštećen ili izgubljen, prema statistikama, više od 90% smetnji uzrokuje odašiljač.

 

dizalica na daljinsko upravljanje crvena mostna dizaliza bez tereta u radionici

 

 Oznake za upravljanje dizalicom za lakšu uporabu

Oznake na kontrolama dizalice povećavaju vjerojatnost da će sve ići prema planu i smanjuju vjerojatnost da nešto pođe po zlu. Oznake za upravljanje dizalicom brz su, efikasan, racionalan i siguran način da se osigura da sve teče bez zastoja, nezgoda ili neučinkovite konstrukcije.

Tijekom iznimno opreznih i delikatnih postupaka upravljanja dizalicom, ti znakovi spašavaju živote, posebno onih građana koji se ne smiju nalaziti u blizini gradilišta. Oznake za upravljanje dizalicom olakšavaju upravljanje dizalicama. Kako bi se smanjila mogućnost nesporazuma, oznake za upravljanje dizalicom moraju biti što kraće, eksplicitne i izravne.

Većinu vremena oznake za upravljanje dizalicom jednako su zaslužni za spašavanje života radnika kao i spašavanja života obližnjih stanovnika koji ne bi trebali biti tamo i života kolega radnika koji se nalaze u zoni izgradnje tijekom iznimno oprezne i pedantne procedure upravljanja dizalicom u bilo kojoj dobi dana. Svojim uputama, propisima i točnim informacijama oznake za upravljanje dizalicama također jasno pokazuju svoj značaj i nužnost.

Kontrola dizalice je olakšana oznakama za upravljanje dizalicom. One moraju biti što kraće, preciznije i izravnije, kako bi se smanjila mogućnost pogrešnog tumačenja.

Oznake-za-upravljanje-dizalicom-žuta oznaka s teretom na dršci

Related Posts